INDIVIRTUAL - TECHNISCH PARTNER IN DIGITALE DIENSTVERLENING

SDN Conference Day #2

October 7, 2008

Vandaag (7 okt) was het dag #2 van de SDN Conference. Zelfde opzet als dag #1 alleen 1 sessie ronde minder, maar daardoor niet minder interessant.

De volgende sessies had ik op mijn lijstje staan voor vandaag:

DB.04 Rock Star Common Table Expressions door Stephen Forte

Common table expressions (CTE) is een nieuwe feature in SQL 2005/2008. CTE is erg handig voor recursive queries, ranking en voor het zoeken naar dubbele records. In de sessie werden veel practische voorbeelden gegeven waarvoor je CTE’s kan gebruiken.

IW.10 3D WPF: Leuker kunnen we het wel maken, makkelijker ook! door Dennis Vroegop

In deze sessie werd ingegaan wat nou precies informatie is en wat gegevens zijn en hoe we deze informatie voor de gebruiker op een manier kunnen tonen zodat de gebruiker er wat aan heeft. De applicatie die gebruikt werd in de sessie was gemaakt in WPF (Windows Presentation Foundation) , er werd een voorbeeld gegeven hoe we een driehoek, vierkant en kubus konden tekenen in WPF m.b.v camera, light en brushes, dit alles werd geprogrameerd in XAML.

NE.04 Localization - Going Beyond Translation door Chad Hower

Bij deze sessie werd diep ingegaan op alle aspecten van het vertalen van applicaties en/of websites, denk hierbij niet alleen aan tekst maar ook aan plaatjes, tekst in plaatjes, kleuren enz. Er werden veel praktische tips en tricks gegeven en waar je allemaal aan moest denken bij het vertalen van je website, denk hierbij aan valuta, datum, tijd, nummers, formatting, flows, culturele verschillen.

UX.06 Building Data Rich Internet Applications door Christoph Rooms

Adobe heeft een pakket Flex waarin Rich Internet Applications (RIA) gemaakt kunnen worden in flash, in deze sessie werden voorbeelden gegeven hoe we data kunnen tonen en beheren in Flex, hierbij werd gebruik gemaakt van messaging en liveCyle Data Services.

GN.05 Domain Driven Design fundamentals in .NET door Pieter Joost vd Sande

In deze sessie werd uitgelegd wat nou precies een Domain Driven Design (DDD) is en hoe je dit praktisch kan invullen. Aan bod kwamen Services, Entities, Value Objects, Repositories, Aggegators. Met veel best practices en voorbeeld code werd een goed beeld gegeven hoe je DDD kan modelleren en gebruiken.

En toen waren de 2 dagen SDC voorbij, het was goed georganiseerd en ik weer veel geleerd en gezien, hopelijk ben ik volgend jaar weer van de partij.

Erwin Griekspoor

Erwin Griekspoor