INDIVIRTUAL - TECHNISCH PARTNER IN DIGITALE DIENSTVERLENING

SDN Conference Day #1

October 6, 2008

Vandaag (Maandag 6 okt) waren we met 3 indivirtuals afgereisd naar het pittoreske Noordwijkerhout waar de SDN Conference werd gehouden, oftewel SDC.

Op de SDC waren sessies over bijv .NET, Information worker, DotNetNuke, Delphi, Database, Architecture en User eXperience. De sessies waar ik vooral naar toe was gegaan waren de .NET/Architecture sessies.

Voor vandaag stonden voor mij de volgende sessies op het programma. Ik zal niet te diep op de sessies ingaan:

Sessie NE.19 Introduction to ASP.NET MVC door Alex Thissen

Deze sessie ging over het nieuwe door Microsoft ontwikkelde framework om webapplicaties te ontwikkelen. Microsoft heeft hier een implementatie gedaan van het MVC design pattern, in de sessie werd bekeken hoe je een applicatie bouwt in het ASP.NET MVC en hoe je het zou willen gaan inzetten in de praktijk.

Sessie NE.13 LINQ to Everything door Beth Massi

In deze sessie werd een introductie gegeven over hoe LINQ kan worden ingezet op verschillende datasources, zoals LINQ to DataSets, LINQ to SQL, LINQ to Entities en LINQ to XML. Bij elk van deze implementaties werden voorbeelden en practische invullingen gegeven.

Sessie NE.11 Introducing the Entity Framework door Julie Lerman

Bij deze sessie werd een introductie gegeven over het Microsoft Entity Framework dat is meegekomen met het .NET Framework 3.5 SP1. Er werd gepraat over views, schemas, mappings, models. Hier werd ook weer LINQ gebruikt voor het querien van de data maar er kan ook eSQL (Entity SQL) voor gebruikt worden.

Sessie NE.03 Introductie in Enterprise Library 4 door Pieter de Bruin

Hier in deze sessie een Introductie van een product dat al wat langer bestaat, namelijk de Enterprise Library van Micosoft in dit geval versie 4. In de sessie werd kort uitgelegd wat EntLib 4 allemaal bevat bijv logging, validatie, data access, exception handling, dieper werd er in gegaan op data access, logging en exception handling er werd ook nog een klein stukje over validatie verteld.

Sessie NE.21 What is new in visual Studio 2008 & SP1 door Marcel de Vries

In deze sessie werd een overzicht gegeven welke nieuwe features binnen Visual Studie 2008 Team System en SP1 aanwezig zijn. Er werd gekeken naar bijv. CI (Continuous integration), Destroy, Annotate, Offline mode, Web test Compontents, Ajax recording, load Test Features, Code Metrices enz.


Sessie NE.20 Technology Deathmatch: LINQ to SQL vs. ADO.NET Entity Framework door Alex Thissen en Paul Gielens

Deze sessie was opgezet als een soort van webstrijd waarin het publiek werd opgedeeld in 2 kampen LINQ to SQL en ADO.NET Entity Framework, waarbij Alex Thissen het LINQ to SQL verdedigde en Paul Gielens het ADO.NET Entity Framework. Na lang strijden kwam met een kleine voorsprong LINQ to SQL als beste uit de bus, maar het ADO.NET Entity Framework was een goede 2de maar doordat het nog niet helemaal af is (de eerste versie is net uit) en de complexiteit/omvang van het Framework moest het onderspit delven t.o.v LINQ to SQL.

Morgen (Dinsdag 7 okt) staan er weer een aantal sessies op het programma, eens kijken of het weer zo’n geslaagde dag gaat worden als vandaag.

Erwin Griekspoor

Erwin Griekspoor