INDIVIRTUAL - TECHNISCH PARTNER IN DIGITALE DIENSTVERLENING

Lorem Ipsum Generators: 9 Alternatieven Voor Dummy Tekst

September 12, 2012

Bij een CMS implementatie is het niet ongebruikelijk om met behulp van dummy tekst de website te vullen. In de design wereld wordt hier vaak Lorem Ipsum voor gebruikt en in veel gevallen neemt de ontwikkelaar dit klakkeloos over.

Toegegeven, de tekst is bedoeld als proef tekst en dient juist níet actief gelezen te worden, maar zeg nou zelf, echt leuk is het niet! Wat blijkt: ik ben niet de enige die er zo over denkt. Er zijn vele alternatieven voor de welbekende Latijnse woordenbrij te vinden. Hieronder een verzameling van de grappigste en opvallendste Lorem Impsum generators die ik ben tegengekomen.

Vaderlandsliefde

Voor de vaderlandslievende CMS-ontwikkelaar is er de Nederlandse dummy-tekst generator welke maar liefst vijf Nederlandse literaire meesterwerken als bron biedt. Je kunt kiezen uit Max Havelaar, Camera Obscura, De Stille Kracht, De Roos Van Dekama of De Volmaakte Hollandsche Keuken-Meid. Gratis flashback naar de middelbare school inbegrepen.

BONUS: Hofstedelingen kunnen het proza omzetten naar sappig Hagenees met de Haagse Harry notepad vervanger, de Harrypad.

Skwiffel noemt zichzelf  HET Nederlands alternatief voor Lorem Ipsum teksten:

Op basis van het laatste nieuws van onder andere Ad.nlNu.nl en De Volkskrant.nl is Skwiffel in staat Nederlands dummyteksten te genereren.
Jammer genoeg werkt de site (nog steeds) niet. Ook het bijbehorende Twitter account is al geruime tijd niet meer actief.

Holy Ipsum

De gelovigen onder ons kunnen terecht op Bible Ipsum. De Lorem Ipsum generator op deze site spuugt verschillende bijbelse psalmen uit. Een stuk minder vroom is de Vatican Assassin, die het moet hebben van quotes van ‘heilig boontje’ Charlie Sheen. Naast standaard paragrafen, kan deze generator ook <li>- en <div>-tags genereren. #WINNING!

Samuel L. Ipsum

Een van de meest grappige maar tegelijk minst bruikbare is de tekstgenerator van Hollywood acteur Samuel L. Jackson.  Niet geschikt voor tere opdrachtgevers.

Een stuk minder grof is Lebowski Ipsum, gebaseerd op uitspraken van The Dude, de hoofdrolspeler uit de Coen Brothers film “The Big Lebowski”. Deze fraai ontworpen HTML5 site doet wat het beweert en genereert “filler text that ties the room together”. Yeah man!

lebowski_ipsum1.jpg

Fillerama zoekt het ook in de entertainment hoek en levert quotes uit diverse TV series waaronder Dexter, Doctor Who, Futurama en The Simpsons. Ook biedt de site headers, lists en zelfs een volledige API.

Design

Net als de Nederlandse dummy-tekst generator maakt ook Fillerati gebruik van bekende literaire werken. Moby Dick, Alice in Wonderland & Around The World in 80 Days zijn enkele van de Engelstalige meesterwerken die de chique, mooi-ontworpen generator van tekst voorzien. In super-duper HTML5.

fillerati.jpg

Ook Zombie Ipsum heeft een fraai ontwerp, genereert duistere teksten waarmee je de on-doden tot leven kan wekken. Vertelt als extra-gratis bonus het enige echte verhaal achter Lorem Ispum. Braaaiins!!

zombie_ipsum.jpg

Weet je ook nog een leuke, alternatieve Lorem Ipsum generator? Laat het ons weten in de comments!

Indivirtual

Indivirtual