INDIVIRTUAL - TECHNISCH PARTNER IN DIGITALE DIENSTVERLENING

Indivirtual goes Las Vegas!

November 17, 2015

Indivirtual goes Las Vegas!

Van 8 tot 11 november vond dit jaar het EPiServer Ascend event plaats in Las Vegas. Omdat Indivirtual partner is van EPiServer wilden ook wij graag met een afvaardiging aanwezig zijn.

320px-The_Cosmopolitan_of_Las_Vegas-300x225.jpgGer Groot en Mark van Dijk zijn afgereisd naar Las Vegas om het 3 daagse evenement bij te wonen dat in de congres zalen van het Cosmopolitan Hotel was georganiseerd.
Het thema dit jaar was ‘Digital Transformation’, iets wat vooral in de keynotes terugkwam, maar ook betrekking heeft op transformations naar cloud omgevingen. In dit geval naar de ‘Digital Experience Cloud’, de cloud-omgeving van EPiServer.
Hieronder een kort verslag:

Na een lange vlucht met een overstap in Chicago kwamen we op zaterdagavond rond half 6 aan op de luchthaven van Las Vegas. Overduidelijk Las Vegas, want in de aankomsthal stonden de eerste gokautomaten al!
Ons verblijf gedurende de 5 dagen was in het luxueuze Cosmopolitan Hotel, hetzelfde hotel waar ook de conferentie gehouden werd.
Nadat we ingecheckt waren en onze spullen hadden gedropt in de hotelkamer zijn we op zoek gegaan naar een tentje om iets te eten. Uiteindelijk uitgekomen bij een Mexicaan waar we een monsterlijke burrito hebben verorberd.

072-225x300.jpgDe zondag hadden we voor onszelf en zijn we de Strip gaan verkennen. Even bij de diverse hotels en casino’s gekeken. Vooral hotel Venetian was indrukwekkend. Ook nog even bij de M&M store geweest, 4 verdiepingen M&M plezier. Daarna nog even registreren en de toegangsbadge ophalen voor het event.

's Avonds was er een welkomst borrel bij het zwembad van het hotel. Tijd om even bij te kletsen met de andere (Nederlandse) gasten.

Dag 1:
De eerste dag van de conferentie begon al vroeg. Om half 7 opstaan en een stevig Amerikaans ontbijt naar binnen werken.
De keynote ging over de digital transformation die ook bij Epi van toepassing is, door de recente merger tussen Ektron en EPiServer.

De guest keynote van R ‘Ray’ Wang ging over ‘disrupting digital markets’. Toevallig ook dezelfde titel als het boek wat hij recent heeft uitgebracht. Een interessant praatje waarbij de kern van het verhaal is dat bedrijven zich om de paar jaar opnieuw moeten uitvinden om te kunnen blijven bestaan.
Daarna hebben we een aantal tech sessies gevolgd over EPiServer.

Voor de avond hadden we ook nog iets leuks op het programma staan, we hadden namelijk 2 kaartjes gekregen voor de Highroller. De Highroller is een enorm reuzenrad waarbij je uitzicht hebt over heel Vegas. Met een man of 20 en een mobiele bar konden we een half uur lang genieten van het uitzicht en een lekker drankje.

123-300x225.jpg 130-300x225.jpg

Dag 2:

Nadat we ontbeten hadden begon de 2e dag met de keynote van Erik Wahl, een grafitti artist en auteur van het boek ‘Unthink: Rediscover Your Creative Genius’. De beste keynote van het event. Mooi om te zien hoe hij aanhaalde dat we door onze manier van leven, vandaag de dag, onze creatieve kant soms wel kwijt lijken te raken.  Hierbij een linkje naar zijn TED talk.
Hierna begonnen de sessies en workshops, deze sessies waren qua diepgang interessanter dan de eerste dag.

WP_20151110_19_05_33_Pro-300x169.jpgIn de avond was er exclusief feest in de Marquee club, alleen voor gasten van het event. Jammer genoeg is er geen fotomateriaal beschikbaar (What happens in Vegas…)

Dag 3:
De laatste ochtend van het event.
Weer waren er interessante sessies en workshops.

De middag hadden we weer voor onszelf en zijn we naar Fremont Street geweest, een wijk in downtown Las Vegas. Souvenirs kopen en lunchen. Daarna weer terug naar de strip voor een flinke wandeling naar het Luxor hotel
Na wat relaxen op de hotelkamer (ja het is toch best zwaar zo’n week) hadden we als afsluiter nog een diner met 3 concullega’s

En toen was het al weer afgelopen, donderdagochtend vroeg opstaan en met de taxi naar de luchthaven. Om 11 uur ging onze vlucht naar Chicago en vanuit daar weer naar Amsterdam.

022-300x225.jpg 098-300x225.jpg 074-300x225.jpg

Ger Groot

Ger Groot

Principal .NET Developer