Geslaagde EPiServer Developer Meetup

Op 27 oktober organiseerde Indivirtual voor de 2e keer een EPiServer Developer Meetup. Zo’n 20 geinteresseerden hadden zich ingeschreven voor deze informatieve avond. Na een drankje en een lekker diner waren we klaar voor een 3-tal interessante sessies.

EPi 27-10-2015 TomTom van Gessel (EPiServer) trapte af met een overzicht van alle nieuwe features in de meest recente EPiServer versie. Daarbij kwamen onder andere de nieuwe Commerce Starterkit, een nieuwe Forms Editor (meer details op EPiServer Ascend) en nieuwe features in Projects voorbij.
Ook kregen we een vooruitblik op de roadmap voor 2015/2016 waarin we o.a. Instant Templates, een SharePoint 365 Connector en een Profile Store kunnen verwachten.

EPi 27-10-2015 Jeroen en RoelandJeroen Wijdeven en Roeland Hermans presenteerden hun laatste case. Hierbij gingen ze dieper in op een aantal innovatieve oplossingen die ze bedacht hebben voor het gebruik van formulieren en personalisatie. Ook werd er dieper ingegaan op continuous integration via AppVeyor. Jeroen en Roeland hebben hun project ontwikkeld op de EPiServer Digital Experience Cloud en behoren daarmee tot de eerste met ervaring op dit service platform.

EPi 27-10-2015 PatrickLast but not least gaf Patrick van Kleef (EPiServer EMVP) een presentatie over EPiServer Find. In circa 3 kwartier nam hij ons mee door de verschillende zoekmogelijkheden binnen Find, maar werd er ook veel aandacht besteed aan statistieken en optimalisatie. Best Bets, Synoniemen, Did You Mean, alles werd door middel van duidelijke demo’s en code uitgelegd. (Code beschikbaar op GitHub). Patrick zal een soortgelijke sessie verzorgen op EPiserver Ascend in Las Vegas.

Na afloop was er nog tijd om even te borrelen en bij te kletsen.
Al met al een hele geslaagde avond met zeer interessante sessies. Met dank aan de sprekers, want zonder jullie is dit uiteraard niet mogelijk.

De slides van de presentaties zijn beschikbaar op de Meetup site.

Wil je ook een keer een EPiServer developer meetup bijwonen, registreer je dan via Meetup en wij houden je op de hoogte van de geplande evenementen. Registratie is gratis.

(foto’s Jeroen Staehle, EPiServer)

Mark van Dijk

Mark van Dijk

Principal Consultant, Developer, wannabe Team Lead and EPiServer addict. Has a .NET background and is specialized in EPiServer (obviously), but has also worked extensively with other .NET CMS systems such as Sitecore, Umbraco and Orchard. The only official EPiServer trainer in the Netherlands!