INDIVIRTUAL - TECHNISCH PARTNER IN DIGITALE DIENSTVERLENING

DevDays ‘11 The Netherlands day #2

April 29, 2011

Dag 2 van DevDays 2011, het beloofde weer een dag te worden met veel interessante sessies.

De eerste sessie was gelijk een interressante, “HTML 5 - That’s What You Need to Know Today!” van Ingo Rammer. Hij gaf een aantal best practices over hoe het beste Html 5 web applicaties ontwikkeld konden worden, bijvoorbeeld i.p.v te checken op browser versie te checken of bepaalde features ondersteund worden, het framework Modernizr is erg handig voor dit soort checks. Ook werd er verteld over verschillende frameworks en technieken zoals, Progressive Enhancement, jQuery, Ext JS, Sencha Touch, PhoneGap

Sessie nummer twee was “Introductie Entity Framework Code First” van Ronald Harmsen en  Erik van Appeldoorn. In deze sessie werden de voor- en nadelen van de van de verschillende smaken van het EF uitgelegd, zoals Database First, Model First en uiteindelijk Code First wat beschikbaar is gekomen met de nieuwe versie van het EF nummer 4.1.

Na de lunch was het tijd voor sessie nummer drie, “Advanced Debugging with Visual Studio 2010” ook van Ingo Rammer. Aan de hand van zijn “Real Buggy Application” liet hij allerlei situaties zien en hoe je deze het beste kon debuggen. Ook liet Ingo zien hoe hoe je het debuggen makkelijker en productiever kon maken met DebuggerDisplay, DebuggerTypeProxy, Debugger Visualizers, Intellitrace en Crash dump debugging.

“LINQ Take Two - Realizing the LINQ to Everything Dream” was sessie nummer vier van Bart De Smet, hij liet zien hoe je bepaalde vraagstukken en problemen kon oplossen met LINQ, in de sessie kon je zien dat er veel meer mogelijk is met LINQ dan waar je het vandaag de dag voor gebruikt.

De laatste sessie, nummer vijf, was “Code Like a Ninja: Enhance your Productivity with Visual Studio” van Chris Eargle. Hij gaf een groot aantal handig tips en tricks voor Visual Studio 2010 die je productiviteit kunnen verbeteren. Groot aantal handige shortcuts passeerde de revue ook een aantal extensies zoals NuGet en de Productivity Power Tools.

Ook dit jaar was het weer super georganiseerd, zelf nog beter dan vorig jaar, dus ben benieuwd of deze stijgende lijn volgend jaar voorgezet kan worden, want dan ben ik zeker weer van de partij!

Erwin Griekspoor

Erwin Griekspoor