INDIVIRTUAL - TECHNISCH PARTNER IN DIGITALE DIENSTVERLENING

DevDays ‘11 The Netherlands day #1

April 28, 2011

Vandaag was de eerste dag van DevDays van dit jaar, zoals altijd ben ik weer erg benieuwd welke interessante sessies op het programma staan. Over 2 dagen verspreid worden 100+ sessies gegeven over allerlei topics zoals ASP.NET, MVC3, NuGet, SQL, Silverlight, Azure, Windows Phone 7, OData, Rest, enz.

De eerste sessie was uiteraard de keynote, dit jaar gegeven door Rob Miles, Wade Wegner, Scott Hanselman, Ben Riga. Scott Hanselman sprak over de ontwikkeling rond development tools van VB6 en Visual Interdev tot Visual Studio met NuGet. Wade Wegner gaf een overzicht van de mogelijkheden van Windows Azure in de Cloud. Ben Riga vertelde over alle laatste ontwikkelingen op het gebied van Windows Phone 7 en Rob Miles liet zien wat er allemaal kon op de Windows Phone 7 m.b.t tot game development.

De tweede sessie was van Gill Cleeren over jQuery. Hij vertelde over allerlei jQuery selectors, events, animations en effects, ajax. De jQuery UI plugin werd ook uitgebreid onder de loep genomen. Ook werd vertelde dat Microsoft druk bezig is met verdere ontwikkeling van jQuery met technieken als jQuery Templates, Data Link, Globalization.

Sessie nummer drie ging over Reactive Extensions for .NET van Mike Taulty. Er werd verteld hoe met het toevoegen van deze extensies omgegaan kan worden met asynchroon en event based programmeren en wat voor effect die heeft op je applicatie.

Scott Hanselman geeft de vierde sessie NuGet, wat voor invloed kan NuGet hebben op het ontwikkelen applicaties, hij liet zien hoe makkelijk het is om NuGet pakketten toe te voegen aan je bestaande of nieuwe web applicatie. Ook werd er een NuGet pakket gemaakt en geupload naar NuGet.org de publieke en officiële NuGet server. Scott liet ook zien hoe makkelijk het is om zelf een NuGet server op te zetten voor bijv. intern gebruik.

De laatste sessie, nummer vijf, was Behind de Scenes of C# van Bart de Smet. In deze sessie werd heel diep in gegaan op de werking van bepaalde language features van C#, zoals dynamic, anonymous types, lambda, switch, linq en nog een aantal andere.

Morgen weer een DevDays dag, met hopelijk een veel interressante sessies, tenminste daar ga ik van uit.

Erwin Griekspoor

Erwin Griekspoor